top of page
Writer's pictureEmin Varol

Erdoğan seçim startını verdi: “Büyükşehirlere asılacağız”



28 Mayıs’ta bir kez daha Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan, “AK Parti Genel Başkanı” olarak, yeni dönemde ilk kez partisinin Meclis grubuna hitap etti.


Öncesinde, grup salonunda coşku vardı. Saatler öncesinde balkonları dolduran partiler, çalınan zafer şarkılarına eşlik etti.


Balkonları dolduran partililer, Milletvekillerine ayrılan koltuklara da yerleşti. Yeni bakanlara yer ayrılırken, Süleyman Soylu dahil, görevden alınan eski bakanlar, boş koltuk aramak zorunda kaldı.


Gurubu yöneten Başkanvekili Özlem Zengin salondaki bu durumu, “kaos” olarak yorumladı. Başkanlık kürsüsünden ziyaretçileri uyardı ve salondaki koltukların, milletvekillerine ait olduğunu hatırlatarak boşaltılmasını istedi.

Saat 12.20’de, Erdoğan’ın kapıda görünmesiyle bir alkış tufanı koptu.


Cumhurbaşkanı seçildikten sonra ilk kez Meclis Grup Salonu’na gelen Erdoğan, ayakta alkışlarla karşılandı. Balkonlardan ise “reis” sloganları atılıyor, şarkılar söyleniyordu.


Rabia işaretiyle partilileri selamlayan Erdoğan, kürsüye çıkmadan önce bir süre salondaki koltuğuna oturdu.



Erdoğan’ı kürsüye çağırmadan önce bir selamlama konuşması yapan Özlem Zengin, bir kez daha Cumhurbaşkanı seçilen Erdoğan’ı kutladı.


AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, saat tam 12.27’de, alkış tufanı eşliğinde kürsüye çıktı.


Hedefinde, “Bay Bay Kemal” vardı.


Ezici bir çoğunlukla ve tartışmasız bir seçim kazandıklarını anlatarak konuşmasına başlayan Erdoğan’ın, “zaferin yegâne sahibi Allah’tır” sözleri ayakta alkışlandı.


Cumhur İttifakı’nın tüm ortaklarına teşekkür eden Erdoğan, daha sonra başta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere Millet İttifakı’na yüklenmeye başladı.


Kılıçdaroğlu’nun dünkü grup konuşmasında “gerekirse 16’lı masa kurarım” şeklindeki sözlerine cevap veren Erdoğan, Yetmez daha da arttırman lazım. "Masadaki ortakları çoğaltmak netice vermez. Bu millet irade, eser, hizmet ister. Altılı masa, kumar ve pazarlık masasından öteye geçemedi. Sabah erken kalkanın bakanlık kaptığı bir masa haline geldi” sözleri, salonda gülüşmelere neden oldu.


İmamoğlu ve Yavaş’ı sordu.


“Sahtekarlık yaptınız”, “uçkuru terör örgütüne kaptırdınız”, “siz ve yandaşlarınız lgbtcisiniz”,

”seçim sonuçlarını hazmetmekte zorluk çekiyorsunuz”, “çapsız” ve “kibirli zihniyet” diyerek konuşmasını sürdüren Erdoğan, İmamoğlu ve Yavaş’ın nerede olduklarını sordu:


“2 Cumhurbaşkanı adayınız vardı. Nerede bu ittifakın genel başkanları? Göremiyoruz. Nerede, onlar şimdi? Yoklar, kayıplar. Bay bay Kemal genel başkanlık koltuğundan iki tane de onlara ver. Birisi İstanbul diğeri Ankara koltuğuna otursunlar. Eldeki milletvekillerinden 40 tanesini de zaten kaptırdın”


Siyaseti “centilmence” yapmak istediklerini de hatırlatan Cumhurbaşkanı, seçimleri ezici bir çoğunlukla ve tartışmasız kazandıklarını da anlattı ve Kurban Bayramı’ndan sonra teşekkür gezisine çıkacağını da söyledi.


“Meclis’teki sandalye sayımız azaldı” itirafı.



AK Parti Genel Başkanı, konuşmasının son bölümünde bir itirafta da bulundu. 14 Mayıs seçimlerinde AK Parti olarak alınan oy ve kazanılan milletvekili sayısından memnun değildi. Çünkü, Meclis’teki sandalye sayısı azalmıştı.


Bunun nedenlerini en ince ayrıntısına kadar araştırdıklarını da belirten Erdoğan, 8 ay sonra yapılacak mahalli seçimler için “start” verdiklerini anlattı.


Erdoğan, Büyükşehirleri kazanmak için “asılacaklarını” da kaydetti


Yeni dönemin ilk grup toplantısında gördüğü ilgiden memnun olan AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM’den mutlu ayrıldı.

Recent Posts

See All

Comments


Copyright©
bottom of page