top of page
Writer's pictureEmin Varol

Özgür Özel, Erdoğan'a mı benzemeye başladı?



Oradaydım.


Özgür Özel’in, Nevşehir’den gelen bir çiftçiyi “sus, sus, sus ” diye azarladığı CHP grubunda. 


Benden sadece 1 metre uzaklıkta, ayakta Özel’i dinliyordu.


Yanındaki bir grup Nevşehir’li çiftçi arkadaşıyla gelmişti. 14 Mayıs Çiftçi günü nedeniyle CHP grup salonundaydı. Amaçları ise “Buğdaya verilen 10 liralık maliyetin” çok az olduğuna dikkati çekmekti.


Ancak, 14 Mayıs, aynı zamanda, Özgür Özel’in mesleği olan Eczacılık Günü’ydü.


Bu nedenle grupta, Eczacılık Günü kutlaması vardı. Etkinlik, iki genç Eczacının, Özgür Özel’e bir buket çiçek vermesiyle başladı. Özgür Özel’in 14 Mayıs Eczacılık Günü üzerine uzun konuşmasıyla devam etti. 


Nevşehir’den gelen çiftçiler, 14 Mayıs Çiftçiler Günü’nün de kutlanmasını bekliyordu.


Özgür Özel ise Eczacılığın ne kadar kutsal bir meslek olduğunu anlatıyordu.


CHP grubunda, yanımda oturan Gazeteci Arkadaşım TELE 1 Ankara Temsilcisi Zeynel Lüle’nin kulağına eğilerek, “Özgür Özel 14 Mayıs Çiftçiler Gününü unuttu galiba” dedim. 

(Zeynel, birkaç saat sonra yayınlanacak programında 14 Mayıs Çiftçiler Günü’nü konuşacağı, çiftçi kökenli bir CHP milletvekili arıyordu. Telefonu kapatırken, CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal’ın yayına geleceğini söyledi)




Başkanım…



Birkaç saniye sonra arkamda duran Nevşehirli çiftçilerden biri (isim vermeyeceğim), “Başkanım” diyerek Eczacılığı anlatan Özgür Özel’in sözünü kesti.


Aynı çiftçi, “Başkanım, bugün aynı zamanda 14 Mayıs Çiftçiler Günü” diye hatırlatmada bulundu. Özgür Özel’e “biraz da çiftçilerden bahset” demek istiyordu.




“Sus, sus, sus”




Konuşmasını kesilmesine sinirlenen Özgür Özel, “Başkanım” diye seslenen çiftçiye bir süre baktıktan sonra, önce gülümsemeye çalıştı sonra, yüzünü ekşitti. 


Sözünün kesilmesinden hoşlanmamıştı.


Özgür Özel, “Bunu daha önce konuştuk. Laf kesenin konusunu atlayacağım. Burada 6 sayfa çiftçi notu var” diyerek önündeki not kağıtlarını gösterdi. Sonra da aynı çiftçiye, “şimdi sana, arkadaşların hesap sorsun bakalım” diye devam etti.



Çiftçinin tepki göstermesine izin vermeyen Özgür Özel, elini ağzına götürerek sus işareti yaptı ve 3 kere “sus, sus, sus” diyerek  uyardı.


Özel’in, bir çiftçiyi azarlamasının sosyal medyada manşet olacağını ve çok konuşulacağını tahmin ettim.




Ananı da al git buradan, artistlik yapma 




Çünkü, aklıma Erdoğan’ın Başbakanlığı döneminde, “çiftçinin hali ne olacak? Anamız ağladı” diye soran bir Mersin’li Çiftçiye “ananı da al git buradan” dediğini hatırlamıştım.


Tarih 11 Şubat 2006


Mersin’li çiftçi Mustafa Kemal Öncel, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a “Sayın Başbakan bu çiftçinin hali ne olacak? Anamız ağladı” diye feryat etmişti. Korumaların ve polislerin engel olmak istediği Çiftçi Öncel’i, yanına çağıran Erdoğan sert bir şekilde, “Ananı da al git, artistlik yapma” diye azarlamıştı. İlerleyen yıllarda çiftçinin başına gelmeyen kalmadı.




Özel, Erdoğan’a mı benzemeye başladı




Özgür Özel bir buçuk saat süren grup konuşmasına devam etti. Ancak, konuşmasının tamamı çöpe gitti. Sosyal medya, “Özel çiftçiyi azarladı” haberleriyle yıkılmaya başladı. Geriye ise yaptığı “gaf” kaldı.


CHP Genel Başkanı, “çay davetinden” sonra Erdoğan’a mı benzemeye başlamıştı. Bu yorumlar, CHP grubu bitmeden salonda konuşulmaya başladı.





Çiftçi, 10 lira 87 kuruşa tepki göstermek istemiş



Aklım, “başkanım” diye bağıran çiftçideydi. 


Yerimden kalkarak, arkamda ayakta duran Nevşehir’li çiftçilerin yanına gittim. Özel’e bağıran arkadaşlarını sordum. Çiftçi, Azar işittikten sonra arka sıralara gitmiş, oturmuştu. 


Nevşehirli Çiftçiler, sorunlarını anlatabilecekleri bir CHP milletvekili arıyorlardı. Niğde milletvekili çiftçi dostu Ömer Fethi Gürer’i söyledim. “Yok, o Niğdeli” dediler, kabul etmediler.


Aklıma CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal geldi. O’na da sessiz kaldılar. 


Azarlanan çiftçi ise, “Buğdaya verilen 10 lira 87 kuruşluk maliyetin çok az olduğunu ve kabul edilemeyeceğini” söylemek için Özel’in konuşmasını kestiğini söyledi.


Evet, Nevşehir’den gelen çiftçiler sadece, “buğdaya verilen 10 liralık fiyatın az olduğunu” dile getireceklerdi.


Ancak, CHP Genel Başkanı Özgür Özel tarafından azarlandılar. 


Tarlalarına dönerken herhalde hayal kırıklığı yaşıyorlardı. Bu “talihsiz” olayın tanığı olarak, Özgür Özel’in 31 Mart kredisinden yemeye başladığını düşünüyorum. 


Ayrıca CHP Genel Başkanı’nı, canlı yayında azarladığı çiftçiden, yine bir canlı yayında özür dilemeye davet ediyorum.

73 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


Copyright©
bottom of page