top of page
Writer's pictureEmin Varol

İDO Ege’ye indi



Emin Varol/LEROS ADASI


İstanbul ve Marmara Denizi’nde taşımacılık yapan İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) seferleri Ege Denizi’ne indi.


İlk sefer, Bodrum’dan Yunanistan’ın Leros Adası’na yapıldı.


Akfen Holding ve Tepe grubuna ait olan İstanbul Deniz Otobüsleri yetkilisi Abdullah Kirazoğlu, Ege Denizi’ndeki taşımacılıkta da başarılı olacaklarından emin. Kirazoğlu yaptığı açıklamada, “ Marmara Denizi’ndeki memnuniyeti ve konforu, Ege’de de yolcularımıza yaşatmayı umut ediyoruz” diye konuştu.


Turgut Reis D-Marin Limanından başlayan ilk sefere İDO yetkililerinin yanı sıra Bodrum’daki otel ve seyahat acentelerinin temsilcileri ile gazeteciler katıldı. 


450 kişilik geminin Ege’deki ilk gezisine 150 kişi katıldı.





Kapı vizesi test edildi



Yunan gümrüğünde “Kapı vizesi” uygulaması, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis arasındaki görüşmelerde kabul edilmişti.


Kapı vizesi uygulaması, İDO’nun Leros Adası’na yaptığı ilk gezide de test edilmiş oldu.


Bir grup yolcu, normal vize almayarak Leros Adasının gümrüğünde Kapı Vizesine müracaat etti. Yunanlıların, “ekspres vize” dedikleri uygulama, ayrı bir bölümde yapıldı.


Kapı Vizesi için istenilen evrakları ve ücretini ödeyen Türk yolcular, kısa sürede kapı vizesi alarak Yunanistan’a giriş yaptı.


Böylece kapı vizesi uygulaması da hayata geçirilmiş oldu.





Leros Belediye Başkanı Kottakis karşıladı




İDO’nun ilk seferini yaptığı Leros Adası’nda Türk yolcuları, Leros Adası Belediye Başkanı Timotheos Kottakis karşıladı. 


Kottakis ve İDO yetkilisi Kirazoğlu, Ege’nin iki yakasında yapılan bu seferlerin dostluğa kardeşliğe hizmet ettiğini söylediler. Abdullah Kirazoğlu, Leros belediye başkanına İstanbul deniz otobüsünün bir maketini hediye etti.





Folklor gösterisi yapıldı, tatlı ikram edildi




Gemiden inen Türk yolcular ile Yunan folklor ekipleri Türk ezgileri ile folklar oynadı. Bodrum’dan gelen yolculara “padi” adlı hamur tatlısı ikram etti.


Günübirlik seyahat sırasında Leros Adası’nın tarihi ve turistik yerleri de gezildi.





Fedon İDO reklamlarında oynayacak




İDO’nun Ege Denizi’ndeki ilk seferine Sanatçı Fedon ve oğlu da katıldı. Gemi yolcularının ilgi odağı olan Fedon, geziye neden davet edildiğini varolreport.com’dan Emin Varol’a açıkladı. 


Fedon, yakında İDO reklamlarında oynayacağı için bu geziye davet edildiğini söyledi.


Fedon, gezi sırasında İDO yetkilisi Abdullah Kirazoğlu ile bir araya gelerek reklam çekimlerini konuştu ve İstanbul Deniz Otobüsleri ile ilgili detaylı bilgi aldı.

148 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


Copyright©
bottom of page