top of page
Writer's pictureEmin Varol

Sarıgül’ün Yumruğu…



14 Mayıs seçimlerinin üzerinden 40 gün,


28 Mayıs seçimlerinin üzerinden ise 26 gün geçti.


Millet İttifakı dağıldı. 6’lı masanın etrafındaki liderlerden biri bile CHP’nin kapısını çalmadı. Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül bu durumu şöyle özetliyor:


“Seçim kaybı fakirliktir. Fakirliğin sahibi olmaz.”


Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Sarıgül, bugün “fakire sahip çıkmaya” gidiyor. Hem de tabelası ile birlikte. Parti yetkili organlarını son kez toplayarak, CHP’ye katılıyor.


Giderken de “Ben sayın Kılıçdaroğlu’nun yanında dik durmaya gidiyorum. Omurgalı siyaset yapmaya gidiyorum” diyor.



Peki, kimdir bu Mustafa Sarıgül?



Gençler bilmez. O nedenle bu sözlerin sahibi olan Sarıgül’ü kısaca anlatmak lazım.


Geçen gün kahvaltıda, "utanıyorum” diyerek anlattığı, 36 yıl önceki “Yumruk Olayı”nı gündeme taşıdı. Sarıgül, ismimi de vererek, “Sayın Varol, çok iyi hatırlar” diyerek, beni tanık gösterdi.


Dostluğumuz Gazeteci-Siyasetçi çizgisinde devam eden Mustafa Sarıgül’ü 1987 yılında, Sosyal Demokrat Halkçı Parti (SHP) İstanbul Milletvekiliyken tanıdım.


Ayağının tozuyla geldiği TBMM’de, Anavatan Partisi’nin “boksör” olan Kastamonu Milletvekili Nurhan Tekinel’e yumruk attı. Oturma yeri konusunda çıkan bir tartışma sırasında Tekinel’den de yumruk almıştı.


Bu olay siyasette çok konuşuldu. Ancak bu son olmayacak, daha sonraki yıllarda da Sarıgül’ün yumrukları konuşacaktı.


Trabzonlular Gecesi'nde bir vatandaşı yumruklayan Mustafa Sarıgül, Eyüp'te kendisini protesto eden vatandaşa da saldıracaktı.


CHP’li Mustafa Sarıgül, “pişmanım” dediği yumruğu ise 2005 yılındaki CHP Kurultayı’nda atacaktı. Ocak 2005'te, 13. CHP Olağanüstü Kurultayı'nda Deniz Baykal'ın karşısında CHP Genel Başkanlığı’na aday oldu. Genel Başkan adayı olmasına aldırmadan kurultayda tartıştığı Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen’i de yumrukladı. Daha sonra da CHP’den ihraç edildi.


Bu yumruk olayının, “CHP Genel Başkanlığına ve Başbakanlığına mal olduğunu”, bu işten çok pişman olduğunu artık her sinirlendiğinde “Yumruğunu cebine koyduğunu” söyledi.


İnşallah öyledir.


Yazıklar olsun bize




Siyasi yaşamı CHP ve CHP’den çıkan SHP, DSP ve diğer sosyal demokrat partilerde geçen Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, bugünden itibaren CHP saflarında.


Yeniden CHP’li olan Sarıgül, 14-28 Mayıs seçimlerini, “Kemal Bey kaybetmedi, biz kazandıramadık” gibi ilginç bir yorumla değerlendirdi:


“Bir tarafta devletin imkanları full time kullanılmıştır. Kılıçdaroğlu tek başına mücadele etmiştir. Bu mücadelede sayın Kılıçdaroğlu seçimi kaybetmedi. Kılıçdaroğlu’na seçimi biz kazandıramadık. Yazıklar olsun bize. “


CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, birçok CHP’linin aksine, Kılıçdaroğlu’nun “büyük bir başarı kazandığını” da iddia ediyor:


“Seçime giderken 3 bakan ( İçişleri - Milli Savunma - Ulaştırma ) seçimden 3 ay önce istifa eder, Bakanlıklar bağımsız olurdu. O bakanlar sahada olmazdı. Bu defa bütün bakanlar sahadaydı ve sayın Kılıçdaroğlu, devletin tüm imkanlarıyla yarıştı. Kaldı ki yüzde 48 gibi çok önemli bir oy aldı. Büyük bir başarı elde etmiştir.”


Yeniden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için “hayır” demeyen Sarıgül, İmamoğlu-Kılıçdaroğlu tartışmasında tavrını da ortaya koydu:


“CHP’yi derleyecek, toplayacak ve yerel seçimlere hazırlayacak tek isim Kemal Kılıçdaroğlu’dur. Şu anda CHP içinde parti içi meseleleri konuşmak, iktidarın ekmeğine yağ sürmektir. İçe dönük değil, dışa dönük çalışmalıyız. Ve bir an önce belediye seçimlerine hazırlanmalıyız.”


Bu yazının yazıldığı sırada partisini kapatarak, CHP Genel Merkezi’ne doğru yola çıkan CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, CHP’de “omurgalı siyaset” yapmaya gittiğini söyledi.


Ancak, Sarıgül’ün yol haritasını henüz bilmiyoruz.


47 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


Copyright©
bottom of page