top of page
Writer's pictureEmin Varol

Yelkenler, Atatürk rüzgârı ile doldu.



35. The Bodrum Cup, Cumhuriyetin 100.yıl kutlamaları çerçevesinde Atamıza olan minnetimizi ifade etmek üzere bu yıl rüzgarını Mustafa Kemal Atatürk’ün doğduğu evden aldı.


Yarışa katılan tekneler, Selanik’ten Atatürk Rüzgârı ile doldurdukları yelkenlerini, Dolmabahçe önlerinde saygı geçişi ile boşalttı.



“Yelken’i tanımayan, bilmeyen” Bodrum Köyü’nde, 35 yıl önce başlayan bu yarışların öyküsünü Erman Aras’tan dinlemenizi tavsiye ederim.


Çok planlı, organize ve istikrarlı bir çalışmanın sonucu adeta bir mucizeye dönüştü.


Her yıl Ekim ayında binlerce denizci ve deniz tutkununu bir araya getiren ve son yıllarda, Akdeniz’in en büyük yelken festivali haline gelen The Bodrum Cup’ın bu yıl ki yarışlarının Bodrum ayağı için geri sayım başladı.


Erman Aras’ın ağzından bakın nasıl başlıyor?


"The Bodrum Cup, kurulduğu 1989 yılından bu yana tekne sporları dünyasını, Bodrum'u ve daha geniş anlamda Akdeniz bölgesini tanıtmaya kendini adadı.


Başlangıcımızdan bu yana, ulusal ve yerel konuları girişimlerimize sürekli olarak dahil ederek bu hedefleri geliştirmeye kararlı olduk.


Bodrum'un kültürel ve tarihi dokusuna katkıda bulunmaktan büyük gurur duyuyoruz.


Yelkenlerimizdeki bu rüzgarla Bodrum'u ve Akdeniz'i güçlendirmeye devam edeceğimize inancımız tam."



Selanik’ten Bodrum’a…




Cumhuriyet’in 100. Bodrum Cup’ın ise 35. Yılının kutlanacağı bu yıl, Selanik ve İstanbul da yarış parkuruna dahil edildi.


Süleyman Uysal bu coşkuyu şöyle anlatıyor:


“Biz her yıl, her gün, Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili konuşuyoruz. Fakat bizler bu yıl onu sadece anmak istemedik.


Gözlerini açtığı yerden kapattığı yere, denizden gelmeyi planladık. Daha önce yapılmamış bir şeyi yapmak istedik. Teşekkürü borç biliyoruz."


Erman Aras ise " 100. yıl dolayısıyla oldukça heyecanlıyız” diyor. Aras,” Atatürk’ün doğduğu yerden, gözünü kapattığı yere teknelerimiz üzerinde gelerek teşekkür edelim dedik” diye ekliyor.



26 gün sürecek



The Bodrum Cup bu yıl, 26 gün sürecek bir yolculuğa imza atıyor. Selanik’ten başlayan yolculukla, 1000 Milin üzerinde yol yapılacak.


The Bodrum Cup 35. yılında, bir rekora da imza atacak.


Süleyman Uysal’ın verdiği bilgiye göre 1000’in üzerinde teknenin kayıt yaptırdığı yarışlarda, Cumhuriyet’in 100 yıl coşkusu yaşanıyor.


16 Ekim’de Bodrum’da başlayacak ikinci etap, 21 Ekim'de yapılacak ödül töreniyle, Mustafa Kemal Atatürk coşkusuyla sona erecek.

87 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


Copyright©
bottom of page